Anmeldelse: Katy Perry - Prism [Deluxe Edition]

Kunstner: Katy Perry


Titel: Prism


Anmeldt af: Christopher "Lento" Nyhus


Dato: 25/10/2013


Release: 21/10/2013


Violento rating:

5.04

Køb hos CDON


Køb i iTunes

CD'en starter stærkt ud med førstesinglen, der vidst ikke behøver nogen nærmere præsentation, nemlig "Roar".  Der er på denne cd sket meget siden "One of the boys" og "Teenage dream". Universet er ikke længere nær så lyserødt , der bliver ikke kysset piger og så dufter coveret i øvrigt heller ikke af bolcher, som det gjorde på "Teenage dream" ;-) I stedet er der smidt 16 mere modne popsange på skiven, og det klæder den (præcis i dag...) 29 årige Katy Perry rigtig godt.

 

Jeg kunne rigtig godt lide Katy Perry's tidligere albums, men jeg synes at hun, med dette album, har taget et stort skridt i retning af, for alvor kunne erobre en lidt ældre målgruppe.

 

Der står bl.a. Max Martin på de ti første numre, og han plejer nu nok at være god for radiovenlig pop af bedste kvalitet (Backstreet Boys, Britney Spears, Avril Lavigne, Pink, Kelly Clarkson, osv). Den synes jeg, med fare for at lyde for skråsikker, ét eller andet sted godt man kan mærke. Det vil i hvert fald undre mig meget, hvis et af de sidste seks numre bliver valgt som en single, på et tidspunkt.

 

På de sidste seks numre, falder tempoet  og energiniveauet en smule og er forholdsvist lavt resten af vejen. Det gør for mig ikke  noget, og det virker naturligt at slutte cd'en af, lidt nede i gear. Det betyder desuden langt fra, at kvaliteten daler.

 

Jeg synes hun kommer rigtig godt igennem, hvad pop-genren indebærer. Både med hensyn til melodier, lyd, stemning, lyrik og tempo vil jeg påstå der er noget for ethvert pop-hjerte. Jeg synes generelt kvaliteten er ret høj, og det er klart en af de bedre pop udgivelser jeg har hørt i længere tid.

 

Og så lige et par anbefalinger. "Roar", selvfølgelig. "Legendary lovers" er bare en hamrende fed popsang, med et stærkt omkvæd. På "Birthday" hører vi lidt af den "gamle" Katy Perry. Sangen er, som man ellers skulle tro, ikke en fødselsdagssang. Men det bliver lige lidt lyserødt og det gør bestemt ikke noget :-) På "Walking on air" har de uden tvivl fået en masse inspiration fra 90'ernes klassiske lyd, og det fungerer bare! "Dark horse" har jeg et lidt ambivalent forhold til. På den ene side elsker jeg Katy's vokal der er dyster og forførende, men hun kunne selvfølgelig ikke lade være med at invitere en rapper (Juicy J) med på albummet, og det gik - desværre - ud over dette nummer. Katy skinner dog så meget igennem, at jeg alligevel er ret vild med nummeret. Hvis du har et godt anlæg, så skru op og hør dette nummer - det er fedt! :-D

 

Jeg vil alligevel holde her med anbefalingerne. Der er mange rigtig gode numre, men det må I selv finde ud af ;-)

 

Alt i alt et rigtig godt album, som jeg i dag har hørt på repeat i noget der ligner syv timer, uden rigtig at have lyst til at høre andet. Dog synes jeg ikke jeg har hørt kæmpe hits som f.eks.: "I kissed a girl", "Hot N Cold", "Teenage dream" eller "California gurls". Men det gør sgu heller ikke noget :-D


Flere anmeldelser af Katy Perry

Nyeste anmeldelser

Dato Kunstner Titel Violento rating
16/11/2013 Avril Lavigne Avril Lavigne
3
25/10/2013 Katy Perry Prism
5.04
04/06/2011 Lady Gaga Born this way
4.02